Opsætning af e-mail (Microsoft Outlook 2013)

I denne guide vil vi opsætte e-mailadressen jens@andersen.dk for en fiktiv kunde ved navn Jens Andersen. Du skal således blot erstatte Jens Andersen og hans domæne andersen.dk med dine oplysninger.

1. Start Outlook op. Hvis det er første gang, du starter Outlook, vil en velkomstboks komme frem. Er dette tilfældet spring da direkte til punkt 4.

Såfremt det ikke er første gang, du starter Outlook op, vil du ikke blive mødt af en sådan boks. Gå derfor til punkt 2.

2. Når Outlook er startet op, vælger du Filer

3. Klik på Tilføj konto.Hvis du allerede har andre emailkonti installeret, vil du kunne se disse her.

4. Marker feltet Konfigurer serverindstillinger eller yderligere servertyper manuelt og klik på knappen Næste.

5. Marker feltet POP3 eller IMAP og klike igen på Næste.

6. I feltet Dit navn indtaster du det navn, du ønsker modtager skal se som afsender. I dette tilfælde skriver vi således Jens Andersen. I feltet E-mail-adresse skriver vi hans e-mailadresse, som er jens@andersen.dk.

Som kontotype vælges enten POP3 eller IMAP. Hvis du kun ønsker at benytte denne e-mail-adresse på en enkelt PC, anbefales det, at du benytter POP3. Ønsker du at benytte samme adresse på flere maskiner, kan IMAP med fordel vælges.

Felterne Server til indgående post og Server til udgående post (SMTP) udfyldes begge med mail.andersen.dk (erstat med dit domænenavn).

I feltet brugernavn skrives e-mail-adressen igen.
Feltet adgangskode udfyldes med den adgangskode, som du valgte, da du oprettede e-mail-adressen.

Sæt kryds i Husk adgangskode og klik på knappen Flere indstillinger...

7. Vælg fanen Server til udgående post og marker Serveren til udgående post (SMTP) kræver godkendelse. Vælg herefter Brug samme indstillinger som på serveren til indgående post og klik på fanen Avanceret.

8. Dette vindue behøver du kun udfylde, såfremt du ønsker en sikker forbindelse, eller hvis du oplever problemer med ikke at kunne sende post.

Skriv 995 i feltet Server til indgående post: og sæt kryds i feltet Denne server kræver en krypteret forbindelse (SSL).
Bemærk: Hvis du benytter IMAP i stedet for POP3, skal du her skrive 993 i stedet.

Skriv herefter 465 i feltet Server til udgående post (SMTP) og vælg SSL i feltet Brug følgende type krypteret forbindelse og klik på knappen OK.

9. Du bliver nu tager tilbage til vinduet fra trin 6. og skal blot klikke på Næste.

10. Outlook sender nu en test mail og kontrollere at den modtages igen..

11. Tillykke. Du er nu færdig med at opsætte din e-mail. Klik på Udfør, og du er klar til at benytte din e-mail.