Hvordan fjerner jeg min DNS cache?

En DNS cache er en samling midlertidige zone oplysninger, som er gemt på din computer. Såfremt du har lavet en DNS ændring, som ikke ser ud til at være slået igennem på din egen PC, kan dette skyldes netop dette. Du kan her læse hvordan du nulstiller din DNS cache.

Fjern midlertidigt gemte DNS oplysninger under Microsoft Windows

Er du windowsbruger, kan du fjerne din DNS chache ved at klikke på start og vælge "Run". Skriv "cmd" i feltet og klik på OK.

En consol åbner nu, hvori du skal skrive "ipconfig /flushdns" og trykke på Enter.

Din DNS chache er nu fjernet.

Fjern midlertidigt gemte DNS oplysninger under Apple OS X

Benytter du OS X afhænger måden du fjerner din DNS cache på hvilken version af OS X du benytter.

For versioner nyere end 10.5.1 skrive følgende i din terminal:

sudo dscacheutil -flushcache

For tidligere version skal du skrive følgende i din terminal:

sudo lookupd -flushchache

Fjern midlertidigt gemte DNS oplysninger under Linux

For at fjerne din DNS chache under linux åbner du din consol og skriver følgende:

sudo /etc/init.d/nscd restart